onsdag, desember 13, 2006

Lussekatter!

Oppskrift på ca. 30 lussekatter

150 g TineSmør
5 dl TineMelk Hel
50 g (1 pk) gjær
1 g safran eller
1/2 ts gurkemeie
150 g sukker
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
Ca. 13 del hvetemel
Egg til pensling, rosiner til pynt

I stekeovnen: 225 C, ca 15 minutter

Smelt smøret. Tilsett melken. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, salt, kardemomme, safran (eller gurkemeie) og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse. Strø litt mel på bordet og elt deigen godt. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form ulike lussekatter, alt etter fantasi. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate og la dem heve under plast på et lunt sted i ca. 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene. La dem avkjøles litt på rist. De smaker aller best litt lunkne.

Ingen kommentarer: